De Verenigde Staten zijn ontzettend groot, dus niet op iedere plek is sprake van hetzelfde klimaat. In dit artikel zal het klimaat van onder andere Las Vegas worden benoemd. In de zomermaanden kan de temperatuur hier hoog oplopen, namelijk tot de 41 graden in juli. In de andere zomermaanden kun je ook rekenen op ongeveer 35 graden, dus laat die lange broek en jas maar thuis. In de winter is het er ook zeker niet koud te noemen, met temperaturen rond de 14 graden gemiddeld. Qua regenval zit je iedere maand goed in Las Vegas. In de wintermaanden regent het hier gemiddeld drie à vier dagen. In de zomer is de kans op regen zelfs nihil. Tot slot zijn er qua zonuren ongeveer dertien in de zomer en in de winter ongeveer acht uur per dag. Houd zeker in juli rekening met de hoge temperaturen en sterke zonkracht.

Een ander voorbeeld is Miami. Een van de steden die ook erg geliefd is onder de toeristen, en dat is niet voor niets. De mooie stranden met palmbomen trekken meteen de aandacht. In de zomer is de gemiddelde temperatuur hier 31 graden, in de winter is dit ongeveer 23 graden. Ook hier zul je het dus nooit koud hebben. Verder moet je wel kijken naar de regenval, want in de zomermaanden valt er de helft van de maand regen.
In de winter is dit ongeveer een dag of zeven. Wat verder nog aangenaam is aan Miami, is dat je hier terecht kunt als zeeliefhebber. De zee is op ieder moment in het jaar warm genoeg om erin te zwemmen, dus een bikini/badpak en zwembroek kun je altijd inpakken, zelfs als je hier in de winter naartoe gaat. Het is hier wat dat betreft altijd zomer. In augustus, september en oktober is hier een grote kans op orkanen.
Aangeraden is dan ook om voor of juist na deze maanden naar Miami te gaan, hoewel de huizen en andere gebouwen wel gemaakt zijn om dit soort natuurrampen te doorstaan.