Er zijn nog een aantal tips die je hoe dan ook kunt gebruiken voor jouw reis naar Amerika. Als eerste wat betreft de autohuur. Ga niet hier pas op zoek naar een geschikte auto, want de kans is groot dat je dan een heleboel meer moet betalen. Je kunt online al vergelijken welk bedrijf veel en welk bedrijf weinig rekent voor de verhuur van welke auto. Je kunt deze bovendien vaak al van tevoren reserveren. Stel een bepaald budget op dat je kwijt wilt zijn en zoek hier dan binnen. Een luxe auto is niet nodig op vakantie! Wat betreft autorijden moet je er rekening mee houden dat het altijd een stuk drukker is op de weg dan hier in Nederland. De wegen zijn stukken breder en een snelweg met zes rijbanen is zeker niet vreemd, terwijl dat in Nederland weinig tot niet voorkomt.
Houd je goed aan de snelheid, want de politie let hier goed op, vooral bij toeristen.

Gebruik je medicijnen? Zorg er dan altijd voor dat je goed uitzoekt of hierbij een doktersverklaring nodig is. Hier in Nederland wordt er nog soepel omgegaan met dit soort dingen, maar in Amerika wordt het al snel gezien als drugs. Drugsbezit wordt hier zwaar bestraft, dus bespaar jezelf dit soort gedoe en vraag de dokter om een verklaring voor jouw reis. Het is hiervoor bovendien vaak niet nodig om langs te komen, maar om alleen even te bellen en het uit te leggen.

Wat verder zeker een aanrader is, is om National Parks te bezoeken. Er zijn hiervan velen aanwezig door heel Amerika. Je kunt rekening houden met een toegangsprijs van rond de 10 tot 20 dollar, wat erg redelijk is.
Je bent hier een behoorlijke tijd zoet en het is vaak adembenemend mooi.
Je camera moet dus zeker mee op deze trip.

Een andere tip wat betreft eten, is dat je er vroeg bij moet zijn, zeker in drukke steden. De Amerikanen nemen de tijd om te eten en de meeste restaurants zitten al vroeg vol. Reserveer dus op tijd of zoek een andere manier om te eten.

Tegenwoordig is het hebben van een creditcard heel normaal, maar niet iedereen heeft deze. Je kunt in Nederland en Europa vaak gemakkelijk betalen met jouw eigen pinpas, dus een creditcard is dan niet nodig.
Bovendien kom je hiervoor alleen in aanmerking als je een baan hebt en een bepaald loon ontvangt. Het is zeker aan te raden om een creditcard aan te vragen voor je reis. Grote kans dat je deze ergens eens nodig gaat hebben, en zo niet, dan is het prettig om hem achter de hand te hebben. Een hotel en huurauto vereisen bovendien vrijwel altijd een creditcard.

Wat betreft een huurauto: je kunt dus van tevoren al een auto uitkiezen.
Nu is het logisch dat je de weg in Amerika niet kent en dat is voor de Amerikanen een goede reden om ook navigatie te verhuren. De prijs? Vaak zo’n 15 dollar per dag, nog exclusief belastingen etc. Je kunt dus overwegen om je eigen navigatie mee te nemen. Het is zelfs goedkoper om in Nederland een TomTom aan te schaffen voor je reis met de kaart van Amerika erop, dan dat je een systeem in Amerika zelf gaat huren. Zonde van de honderden dollars als je een paar week op reis gaat en niet zonder de kaarten kan.

Bij aankomst is het natuurlijk prettig om meteen een hotel te hebben waar je even bij kunt komen van de reis. Er zijn bepaalde websites waar je kunt bieden op een overnachting. Net zoiets als vakantieveilingen in Nederland dus. Dat kan je een paar tientjes per nacht schelen, dus ideaal als je goedkoop wilt overnachten!

Tot slot krijg je geheid te maken met een jetlag waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. De beste tip is om gewoon meteen in het ritme te komen van de Amerikanen. Weersta de verleiding om na je vlucht meteen te gaan slapen, tenzij je daar om 11 uur ’s avonds bijvoorbeeld aankomt.
Een goede andere tip is om goed te eten op de tijdstippen waarop je normaal ook eet. Op die manier went jouw lichaam steeds beter aan de tijd en denkt het niet meer aan de Belgische tijd.